ЖИТТЯ

Погода на 24 січня: у Переяславі буде невеликий мороз

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 3 градуси морозу.

У вівторок, 24 січня, у Переяславі буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Лише зранку ненадовго у небі може з’явитись сонце. Мінімальна температура повітря буде вранці – 3 градуси морозу. Максимальна протягом дня до самого вечора – 1 градус нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 80 та 91 відсотком протягом доби. Тривалість дня 24 січня – 8 годин 56 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:38, а захід – о 16:34.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1899 році – 8,4 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 27,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

24 січня відзначають день пам’яті преподобного Феодосія Великого. У народі цей день називався “Феодосієве тепло”. Зазвичай цього дня насправді була тепла погода, але люди побоювалися такого тепла і говорили: “Бійся весни у січні”, хоча тепла погода передвіщала ранню і теплу весну. Якщо на Феодосія була відлига, то готувались до затяжної весни.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору