ЖИТТЯ

Інна Марченко – найвпливовіша людина Переяслава у 2022 році: так вирішили читачі Інформатора

Завершилося голосування за найвпливовішу людину Переяслава у 2022 році. Інна Марченко випередила Дмитра Волошина.

Із 20 до 23 січня тривало фільнальне голосування за найвпливовішу людину Переяслава у 2022 році. До п’ятірки фіналістів із 25 претендентів потрапили переможці в окремих п’ятірках. Щоб обрати свого фаворита, читачі Інформатора повинні були написати про це в коментарі до конкретного допису в нашому Telegram-каналі, а окрім цього, ще й обов’язково аргументувати свій вибір (коментарі без аргументації до уваги не приймалися).

У підсумку 34 людини підтримали волонтерку Інну Марченко. Вона зовсім трішки випередила священника та військового капелана Дмитро Волошина, у якого 32 голоси. Почесне третє місце посів депутат міськради Переяслава Андрій Іващенко, якого підтримали 5 людей.

Інна Марченко – найвідоміша волонтерка Переяславщини, її добре знають і поза межами нашого краю. Збирає та відвозить допомогу зі своєю командою з ГО “Серця Переяславщини” прямо на передову, де тривають найзапекліші бої. Займається своєю діяльністю із початку Революції Гідності, потім активно допомагала воїнам АТО, а після повномасштабного вторгення через її руки проходять тонни продуктів, військове спорядження, автомобілі. Чи не кожен переяславець знає: найпростіший спосіб передати щось у “гарячі” місця війни – через Інну Марченко.

“Рішення возити туди допомогу було продиктоване одним мотивом: якщо ми цього не робитимемо, то як житимуть наші діти й онуки? У мене є чоловік – на щастя, змирився з моїм вибором, двоє дітей, четверо онуків. Якби не вони, мабуть, я б уже давно була там, поруч із хлопцями. Коли їздили між позиціями, мені й наш водій казав: “Ти ненормальна!”, – розповідала Марченко.

Її робота складна та така необхідна, а її особистість із кожним днем війни лише набирає ваги. Певно, вона й сама чудово це розуміє, адже не цурається буквально тиснути на міського голову Переяслава, аби він активніше допомагав військовим. “Не ми, збираючи допомогу, повинні підходити до вас із проханнями щось дати. Ви повинні нас шукати і говорити: у мене є те, візьміть, будь ласка, і відвезіть хлопцям. Ви цього не робите. Ви просто забули, що у нас війна”, – звернулась вона на грудневій сесії до Вячеслава Саулка. Словом, після перемоги, коли у волонтерстві зменшиться потреба, Інна Марченко може спробувати себе в політиці. Підтримку від людей матиме неабияку.

Ось які слова підтримки написали про неї під час фінального голосування:

“Інна Марченко – волонтерка, для якої війна почалася у 2014 році. Відтоді ні на крок не відступила від принципів, усі ці роки допомагала бійцям, а з початком повномасштабного вторгнення особисто акумулювала та возила підтримку туди, куди не завжди зважиться поїхати навіть рішучий і сильний чоловік. На передовій знають про цю переяславку, поважають та називають мамою. Велика честь знати її, разом з нею “тримати стрій”, робити спільні справи, які наближують нашу перемогу!”

“Волонтер-легенда Інна Марченко. З 2014 року веде активну волонтерську діяльність по допомозі нашим військовим. Має державні нагороди, про які не згадує, бо дуже скромна ще й скажено невтомна та постійно допомагає нашим воїнам у необхідних для них речах. І завдяки таким, як вона, воїни на фронті почувають себе потрібними і незламними”.

“Організатор волонтерського руху у нашому місті. Жінка зроблена зі сталі. Багато чоловіків вже б загнулися від тої роботи, яку вона робить”.

“Жінка, яка розтопить кригу, переверне гори, знайде те, що неможливо знайти. Її допомогу неможливо оцінити, внесок неймовірний. Це жінка-сила, тил і безстрашність в ній одній”.

“Те, що робить Марченко та Волошин, це різна, але дуже потрібна праця, без якої не можна обійтися! Велика вдячність вам за це. Нагороду віддала б їм обом, але мій голос за волонтера з великим серцем – Інну Марченко!”

“Я у своєму житті бачила багато різних людей. Хтось добрий, хтось порядний, щедрий, а хтось відповідальний. Інна Марченко має всі ці якості. Коли почалася повномаштабна війна, Інна почала возити допомогу для мирного населення в Ворзель, Чернігів, а також все необхідне хлопцям-військовим на Схід. Повага та довіра від хлопців – це найбільша радість для волонтера, а для військових Інна завжди буде “найвпливовіша Волонтерка”.

Якщо ви хочете пригадати всіх 25 найвпливовіших людей Переяслава у 2022 році, то перегляньте такі публікації:

Нагадаємо, що у 2021 році найвпливовішою людиною Переяслава став ректор місцевого університету Віталій Коцур. Інтерв’ю з цієї нагоди читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору