ЖИТТЯ

У Переяславі виготовляли янголят для захисників: фоторепортаж

У Переяславі провели майстер-клас з виготовлення оберегів для воїнів. Долучились дорослі та діти.

20 січня у Публічній бібліотеці Переяслава для дітей та дорослих провели безкоштовний майстер-клас з виготовлення оберегів. Майстриня та членкиня спілки “Мистецтво життя” Алла Літкова навчала робити янголят-оберегів. Готові вироби відправили на фронт захисникам. Детальніше про це розповість Інформатор.

Майстер-клас відвідали 13 людей, більшість з них – учні Переяславської гімназії №2. Також участь у створенні оберегів взяли працівники бібліотеки. Заняття тривало близько півтори години. Можна було створити два обереги на вибір: янгола-вісника та янгола-охоронця. Алла Літкова розповіла, що деякі обереги, які вони вишивали у своїй спілці, віддавали військовим просто на вулицях міста.

Як стверджує майстриня, ці ідеї втілюють для того, аби відпочити та навчитись чомусь новому: “Коли ми вирішили створювати цих янголяток, завдання було зробити так, щоб це було не складно для тих, хто прийшов вперше, та не займало багато часу. Тому я зайшла в інтернет, подивилась, які вони є, спробувала зробити їх сама, додала щось своє, і так з’явились ці янголятка”.

Майстер-класи можуть відвідувати всі охочі. Щоб долучитись до наступного заняття, яке планують провести через тиждень, слідкуйте за анонсами.

Алла Літкова розповідає, як робити обереги

Приклад готових робіт

Всі гарно постарались

Працювали від початку і до кінця

Атмосфера була творчою

Янгол-охоронець скоро буде готовий

Робили патріотичних янголят

Всі старанно працювали

Захопливий процес

Готові роботи

Нагадаємо, що днями заповідник Переяслава отримав у подарунок Мазепинське Євангеліє. Воно вийшло друком з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України.

Анастасія Дудка

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору