ЖИТТЯ

Погода на 26 січня: у Переяславі буде хмарно, ввечері можливі опади

У Переяславі весь день буде хмарно. Мінімальна температура – 4 градуси морозу.

У четвер, 26 січня, протягом всього дня у Переяславі буде хмарно. Пізно ввечері синоптики прогнозують незначний мокрий сніг. Опади – 0,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 4 градуси морозу. Максимальна ввечері – 2 градуси нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 0-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 77 та 91 відсотком протягом доби. Тривалість дня 26 січня – 9 годин 1 хвилина. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:36, а захід – о 16:37.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 6,7 градуса тепла, а найнижчу в 1891-му – 22,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Яреми, затворника. Погоду цього дня визначали за місяцем: якщо навколо нього було туманне коло, очікували заметіль. Наші пращури прислуховувалися до лісу і спостерігали за тваринами, щоб дізнатись про майбутню погоду. Якщо ліс тріщить – мороз буде стояти довго, якщо ліс шумить, незабаром буде сніг та відлига. Якщо на Яреми киця мордочку ховає – бути морозу; собака лежить, звернувшись – на холод, витягнулася – на тепло.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору