ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте апельсинове печиво

Апельсинове печиво – найпростіша і смачна випічка. Спробуйте приготувати.

Апельсинове печиво з потрісканою скоринкою – дуже смачне та ароматне, його можна приготувати нашвидкоруч. Вистачить найпростіших продуктів, а подати його можна як на повсякденний, так і на святковий стіл. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 125 г м’якого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 куряче яйце
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • цедра одного апельсина
  • дрібка солі

Для глазурі:

  • 70 г цукрової пудри
  • 2 ч. л. соку апельсина ⠀

Приготування:

  1. М’яке вершкове масло збийте з цукром за допомогою міксера. Додайте яйце і ще раз збийте.
  2. Додайте борошно, просіяне з розпушувачем, дрібку солі та цедру апельсина, замісіть тісто.
  3. З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх і, притиснувши кожну, викладіть на деко, застелене папером для випічки.
  4. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 12 хвилин. Потім дайте печиву охолонути.
  5. Для глазурі: до цукрової пудри додайте сік апельсина, перемішайте. Полийте печиво.
  6. Прикрасьте до смаку горіхами, цукровою посипкою або подрібненими листочками м’яти зі шматочком апельсина.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору