ЖИТТЯ

Погода на 28 січня: у Переяславі буде переважно сонячно

У Переяславі буде переважно сонячно. Мінімальна температура – 5 градусів морозу.

У суботу, 28 січня, протягом дня у Переяславі буде переважно сонячно. Лише іноді на небі з’являтимуться хмари. Максимальна температура повітря буде вдень, о 14:00, – 1 градус морозу. Мінімальна вранці – 5 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 73 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 січня – 9 годин 7 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:33, а захід – о 16:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1983-му та 1990 роках – 7,5 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 23 градуси морозу.

Народні прикмети:

28 січня вшановують пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору