ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте м’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки – дуже смачна й соковита страва. Спробуйте приготувати.

М’ясо по-французьки – невеликі шматочки м’яса з грибами, картоплею, цибулею або ж помідорами, запечені під ніжною та ароматною сирною скоринкою, – це завжди безпрограшний варіант! Ця страва підійде як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 750 г свинини
  • 800 г картоплі
  • 350 г ріпчастої цибулі
  • 170 г твердого сиру
  • 200 г сметани 25%
  • 150 г майонезу
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ст. л. олії
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Свинину наріжте скибочками та відбийте. Потім наріжте м’ясо невеликими шматочками. Додайте пів чайної ложки солі, пів чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залиште маринуватися на 30 хвилин.
  2. Цибулю наріжте дуже тонкими півкільцями та посоліть, обімніть цибулю рукою впродовж 30 секунд.
  3. Картоплю наріжте невеликими тонкими шматочками. Залийте її холодною водою і додайте 1 столову ложку солі. Перед формуванням страви воду злийте й обсушіть картоплю рушником.
  4. Сир натріть на великій тертці, додайте сметану, майонез і добре перемішайте.
  5. Деко для запікання змастіть олією, покладіть на нього кулінарне кільце і рівномірно розподіліть шар картоплі, поперчіть. На картоплю викладіть шар м’яса. На м’ясо викладіть шар цибулі. На цибулю викладіть 2 столові ложки сирної маси й акуратно розрівняйте по всій поверхні. Кулінарне кільце обережно зніміть.
  6. Розігрійте духовку до 180°С і запікайте м’ясо по-французьки в духовці 20 хвилин. Потім температуру зменшіть до 170°С й запікайте ще 15 хвилин.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору