М’ясо по-французьки – дуже смачна й соковита страва. Спробуйте приготувати.
М’ясо по-французьки – невеликі шматочки м’яса з грибами, картоплею, цибулею або ж помідорами, запечені під ніжною та ароматною сирною скоринкою, – це завжди безпрограшний варіант! Ця страва підійде як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 750 г свинини
- 800 г картоплі
- 350 г ріпчастої цибулі
- 170 г твердого сиру
- 200 г сметани 25%
- 150 г майонезу
- 1 ч. л. орегано
- 1 ст. л. олії
- сіль, перець
Приготування:
- Свинину наріжте скибочками та відбийте. Потім наріжте м’ясо невеликими шматочками. Додайте пів чайної ложки солі, пів чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залиште маринуватися на 30 хвилин.
- Цибулю наріжте дуже тонкими півкільцями та посоліть, обімніть цибулю рукою впродовж 30 секунд.
- Картоплю наріжте невеликими тонкими шматочками. Залийте її холодною водою і додайте 1 столову ложку солі. Перед формуванням страви воду злийте й обсушіть картоплю рушником.
- Сир натріть на великій тертці, додайте сметану, майонез і добре перемішайте.
- Деко для запікання змастіть олією, покладіть на нього кулінарне кільце і рівномірно розподіліть шар картоплі, поперчіть. На картоплю викладіть шар м’яса. На м’ясо викладіть шар цибулі. На цибулю викладіть 2 столові ложки сирної маси й акуратно розрівняйте по всій поверхні. Кулінарне кільце обережно зніміть.
- Розігрійте духовку до 180°С і запікайте м’ясо по-французьки в духовці 20 хвилин. Потім температуру зменшіть до 170°С й запікайте ще 15 хвилин.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.