Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Артисти та майстри із Переяслава взяли участь у обласному мистецькому фестивалі до Різдва

Переяславські артисти взяли участь у фестивалі різдвяних обрядодійств. Вони увійшли до трійки найкращих виконавців.

28 січня артисти Переяславського центру культури та мистецтв взяли участь у VІ Обласному фестивалі різдвяних обрядодійств “Нова радість стала”, а майстри – у виставці декоративно-прикладного мистецтва “Різдвяні візерунки”. Дійство провели у селі Дмитрівка Бучанського району. Серед 32 колективів переяславські артисти увійшли до трійки найкращих. Про це повідомили на Facebook-сторінці відділу культури і туризму міськради Переяслава, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, на фестивалі співаки та музиканти щедрували, водили козу та Маланку. Свої роботи презентували майстрині творчої спілки “Мистецтво життя”: Алла Літкова – вертеп, Катерина Градовська – вишиті картини, Світлана Степаненко – вишиті рушники. Також показали ляльки-мотанки керівниці народного театру КЗ “Переяславський ЦКМ” Людмили Леляк та дитячі роботи переможців міського конкурсу на кращі новорічні прикраси та атрибути Нового року.

Нагадаємо, що 27 січня у Переяславі вшанували Героїв Крут. Як це було, дивіться у фоторепортажі.

Фото: Facebook-сторінка відділу культури і туризму

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору