ЖИТТЯ

ДТЕК Київщини знову оштрафували за недотримання графіків відключень електроенергії

ДТЕК продовжують штрафувати за недотримання графіків відключення електроенергії. Компанія звернеться до суду.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала ДТЕК “Київські регіональні електромережі” задля недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (простіше – недотримання справедливих графіків відключень). Рішення про це прийняли під час засідання комісії 30 січня. Також до переліку порушників увійшли ПАТ “Львівобленерго” та ПАТ “Закарпаттяобленерго”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт регулятора.

Відомо, що 24 січня ДТЕК “Київські регіональні електромережі” вже оштрафували на 85 тисяч гривень за недотримання вимог.

ДТЕК категорично не згоден з рішенням НКРЕКП про покарання енергетиків і оскаржить його в суді. Про це повідомили у компанії. “З перших днів війни вони вийшли на енергетичний фронт і почали боротьбу за право українців на життя зі світлом. Після звільнення Київської області, енергетики одразу ж почали відновлювати інфраструктуру і в рекордні терміни повернули світло для 300 тисяч родин. Попри постійні обстріли, енергетики продовжують героїчно працювати над забезпеченням справедливого розподілення електроенергії та відновлення пошкоджених об’єктів енергетики. Ми докладемо всіх зусиль, щоб захистити чесне ім’я своїх працівників від несправедливих і безпідставних звинувачень”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що із 3 січня на Київщині почали діяти нові графіки стабілізаційних відключень. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору