Пампушки – невід’ємні супутниці борщу. Спробуйте їх приготувати.
Український борщ прекрасний без жодних сумнівів: насичений, яскравий, смачний. А найкращим доповненням до нього, звичайно, стануть пухкенькі золотаві пампушки. Якщо додати до них заправку з часнику та зелені, то це буде гастрономічний кайф. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 250 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 10 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 3 зубчики часнику
- 6 гілочок кропу
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст. л. оцту
- сіль та перець
Приготування:
- У великій мисці змішайте спочатку сухі інгредієнти для тіста: 450 г пшеничного борошна, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру і 0,5 ч. л. солі. Цукор всипайте в інший бік миски від дріжджів. Потім влийте 250 мл теплого молока, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла.
- Замісіть еластичне тісто. Залиште його в теплому місці на 45 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою. Потім обімніть тісто і розділіть на 12 кульок, сформуйте пампушки. Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Акуратно розкладіть пампушки у форму, попередньо змащену вершковим маслом чи олією. Залиште пампушки у формі ще на 30 хвилин.
- Поставте форму з пампушками, що підійшли, у розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 25-30 хвилин.
- Тим часом зробіть начинку. Очистіть 3 зубчики часнику і дуже дрібно порубайте ножем. Викладіть у маленьку піалу. Помийте й обсушіть гілочки кропу і теж дрібно посічіть. З’єднайте з часником. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем до смаку. Ретельно перемішайте.
- Щедро полийте часниковою заправкою готові пампушки, поки ще гарячі, так вони краще наситяться ароматами.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.