ЖИТТЯ

Погода на 8 лютого: у Переяславі буде сонячно та морозно

У Переяславі весь день буде сонячно. Мінімальна температура – 8 градусів морозу.

У середу, 8 лютого, у Переяславі вдень буде сонячно, а вночі зоряно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 8 градусів морозу. Максимальна вдень – 4 градуси нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 71 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 лютого – 9 годин 42 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:17, а захід – о 16:59.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2000 році – 8,2 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 28,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

8 лютого вшановують пам’ять преподобного Ксенофонта і дружини його Марії. У минулі часи передбачати погоду нашим пращурам допомагали миші: якщо на Ксенофонта вони вилазять з-під снігу, слід чекати відлиги. У давнину цього дня побоювалися заметілі, оскільки вона вказувала на поганий урожай майбутнього року: “Заметіль на хати – будуть погані харчі”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору