ЖИТТЯ

Приготуйте шоколадний фондан за рецептом Євгена Клопотенка

Шоколадний фондан – класичний французький десерт, який закохає вас у шоколад. Спробуйте приготувати.

Шоколадний фондан – це повітряний бісквіт з рідкою шоколадною начинкою. На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 180 г чорного шоколаду
  • 180 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 5 курячих яєць
  • 100 г просіяного борошна
  • 25 г темного какао-порошку
  • 1 дрібка солі

Приготування:

  1. Шоколад поламайте на дрібні шматочки і з’єднайте з вершковим маслом. Поставте суміш у вогнетривкій мисочці на парову баню і розтопіть до однорідного гладкого стану. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.
  2. Яйця збийте із цукром до білої пінки.
  3. Злегка охололу шоколадну масу введіть до збитих яєць і акуратно перемішайте.
  4. Додайте просіяне борошно з дрібкою солі та знову перемішайте до однорідності. Накрийте масу харчовою плівкою і приберіть в холодильник щонайменше на 2 години, а краще на ніч.
  5. Форми для випікання змастіть вершковим маслом і посипте какао-порошком.
  6. Наповніть форми тістом на 2/3 об’єму і відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 7-8 хвилин.
  7. Готовий фондан повинен залишитися в центрі трохи непропеченим. Дістаньте форми з духовки і дайте їм охолонути. Якщо лишити його на більший час, він пропечеться повністю і не потече. Акуратно переверніть фондан на тарілку для подачі. Коли дістанете десерт з форми, трохи присоліть його. Подавайте з морозивом.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору