ЖИТТЯ

Погода на 12 лютого: у Переяславі вночі дощитиме, а вдень вигляне сонце

У Переяславі буде переважно сонячно. Мінімальна температура – 3 градуси морозу.

У неділю, 12 лютого, у Переяславі протягом дня буде переважно сонячно. Лише вночі та рано вранці можливий мокрий сніг. Опади – 1,4 мм. Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 3 градуси морозу. Максимальна вранці – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 59 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 лютого – 9 годин 56 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:10, а захід – о 17:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1929-му – 27,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

12 лютого відзначають Собор учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоана Златоуста. Погоду цього дня передвіщав місяць: якщо цієї ночі він був червонуватий, варто чекати сильного вітру. А сильний вітер, у свою чергу, вказував на сиру погоду: “Вітер здійнявся – до сирого року”. Якщо вітер дув з півночі, а хмар не було, готувались до великих холодів.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору