ЖИТТЯ

У платіжках за воду жителі Переяслава мають заплатити за “январь”, а не за січень: чому так сталося

Переяславцям прийшли платіжки за “январь”, а не за січень. Чому так сталося?

На початку лютого жителі Переяслава традиційно почали отримувати платіжки за комунальні послуги, надані протягом попереднього місяця, зокрема, за водопостачання та водовідведення. Комунальне підприємство “Переяславське ВУКГ”, яке надає ці послуги, у платіжці допустила недоречність, яка викликала суспільне обурення. Місяцем, за який потрібно провести оплату, вказали не січень, а январь. На це звернула увагу депутатка міськради Переяслава Ірина Слюсар, повідомляє Інформатор.

“Моєму обуренню немає меж… ВУКГ Переяслав-Хм, платить за “январь” я не буду! В Україні державна мова – українська! P.S. А де на карті України є місто “м.П-Хм”, у якому знаходиться ВУКГ Переяслав-Хм.?”, – написала Слюсар. Її підтримали деякі користувачі у коментарях. Дехто підтвердив, що отримав таку ж платіжку.

Зрештою на ситуацію відреагувало саме підприємство. На своїй сторінці у Facebook ВУКГ опублікувало таке пояснення: “У зв’язку із систематичними відключеннями світла, була пошкоджена програма абонвідділу, що спричинило до збою в її роботі, а саме – налаштування мови. На даний момент програма відновлена. Просимо вибачення за тимчасові незручності”.

Нагадаємо, що ВУКГ Переяслава планує витратити майже 4 мільйони гривень на пальне та вивезення відходів. Деталі читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору