ЖИТТЯ

Погода на 14 лютого: у Переяславі буде плюсова температура

У Переяславі завтра стане тепліше. Максимальна температура – 3 градуси тепла.

У вівторок, 14 лютого, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Синоптики прогнозують невеликий дощ зі снігом вранці. Опади – 0,6 мм. Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 0 градусів. Максимальна вдень – 3 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 5-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 69 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 лютого – 10 годин 2 хвилини. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:07, а захід – о 17:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 8,5 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 22,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром гарної погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору