ЖИТТЯ

У художній школі Переяслава можна купити дитячу картину та допомогти ЗСУ

У Переяславі триває благодійна виставка-ярмарок дитячих робіт. Ви можете долучитись.

У Переяславі в художній школі імені Петра Холодного діє благодійна виставка-ярмарок дитячих робіт. Розпочалась вона 13 лютого, а триватиме до 18 лютого. На виставці представили 36 різноманітних робіт учнів школи. Побачити їх можна з 8:00 до 18:30. Наразі продали 5 картин, зібрану суму оголосять наприкінці виставки. Про це повідомляє Інформатор.

Викладач художньої школи Роман Кірпа розповів, що картини коштують від 150 до 500 гривень: “Ми відібрали переважно малюнки зі шкільних фондів. Роботи намальовані дітьми від 8 до 15 років. Вже є продані, купують переважно батьки дітей, які тут навчаються”.

Наголосив, що акція благодійна, тож буде чудово, якщо хтось зможе допомогти матеріально більше вказаної ціни за малюнок.

Директорка художньої школи Ірина Кузьмицька зазначила:

– Виставка продовжить своє функціонування ще на два тижні. Але вона вже може бути представлена не у фоє, а в класі. Бо з 21 лютого має бути наступна виставка – учениці школи Карини Кузьменко та її батька, який також навчався тут. Зібрані кошти ми передамо у відділ культури міськради, а вони вже зв’яжуться із волонтерами та передадуть захисникам, які цього потребують.

Ірина Кузьмицька додала, що роботи діти малювали не у просто мирній обстановці, а все ж таки в країні, де йде війна. Тож вони долучаються до великої справи та підтримують таким чином наших воїнів.

– Така діяльність згуртовує дітей. Попри відключення світла та повітряні тривоги, учні продовжують малювати в укритті. З одного боку це дуже складно і погано, що немає комфортних умов для малювання. А з іншого – все це загартовує дітей, вони стають стійкішими. Учні розуміють, те, що вони малюють, – потрібна справа. Роботи дітей завжди наповнені позитивною енергетикою. Тож я вважаю, що варто підтримати ЗСУ та наших учнів, адже діти неодноразово відсилали свої роботи, обереги, амулети захисникам, – резюмувала директорка школи.

У Переяславі в художній школі імені Петра Холодного діє благодійна виставка-ярмарок дитячих робіт

Роботи намальовані дітьми від 8 до 15 років

Всі малюнки неповторні

Кошти, зібрані на виставці, передадуть захисникам

Наразі на виставці-ярмарку продали 5 малюнків

Нагадаємо, що цього тижня на Переяславщині проведуть чимало цікавих заходів. Найсвіжіші анонси шукайте тут.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору