Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Для поліції та СБУ придбають по автомобілю за кошти із бюджету Переяслава

Поліція та СБУ придбають по новенькому автомобілю завдяки підтримці Переяслава. Але чому знову не все так однозначно?

По одному автомобілю Renault Duster придбають для відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП та ГУ Служби безпеки України у Києві та Київській області. Із міського бюджету Переяслава виділили на це 950 тисяч та 900 тисяч гривень відповідно. Рішення прийняли на сесії 16 лютого. Про це повідомляє Інформатор.

Ці кошти передбачили в рамках двох програм: Програми забезпечення державної безпеки, матеріально-технічного забезпечення Головного Управління Служби безпеки України у Києві та Київській області на 2023 рік та Програми по забезпеченню охорони публічного порядку, зміцнення правопорядку, охорони прав і свобод громадян та профілактики правопорушень на території Переяславської міської територіальної громади на 2023 рік.

Щодо “поліцейської” програми виникла ситуація, схожа на ту, що й із ДФТГ. Як нам стало відомо під час передсесійного засідання, керівництво поліції подало до міської ради програму із конкретним обсягом фінансових ресурсів, необхідних для реалізації, – 3 мільйони 800 тисяч гривень. Однак міська рада знову підготувала альтернативну програму, де про фінанси написали так: “Фінансування виконання заходів Програми буде здійснюватися у межах коштів, що передбачатимуться у відповідному бюджеті на програми і заходи з забезпечення правопорядку на території Переяславської міської територіальної громади на 2023 рік, за умови забезпечення у повному обсязі пріоритетних видатків бюджету громади, та у разі перевиконання бюджету у другому півріччі 2023 року”. Міський голова Вячеслав Саулко пояснив це тим, що грошей для втілення програми не вистачає, тому він узгодив це питання із начальником місцевого відділу поліції Максимом Дьоміним. Той, мовляв, погодився на варіант від міської ради.

Депутатка Аліна Римар зазначила, що проєкт рішення, запропонований міською радою, не відповідав п. 3.2. Порядку розроблення, прийняття міських цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Переяслав-Хмельницької міської ради від 31.10.2019 N 133-74-VII. Тож депутати вирішили терміново провести засідання бюджетної комісії і розглянути саме варіант із конкретним обсягом фінансових ресурсів. Програму на 3 мільйони 800 тисяч гривень зрештою й прийняли на сесії.

Нагадаємо, що на цій же сесії внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Зокрема, з бюджету розвитку передбачили 7 мільйонів 968 тисяч 867 гривень для відділу капітального будівницва та ЖКГ.

Віталій Усик

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору