ЖИТТЯ

Деяким категоріям держслужбовців дозволили виїжджати з України

За кордон можуть виїжджати деякі категорії держслужбовців. Є відповідна постанова Кабміну.

Кабінет міністрів України вніс зміни до правил перетину державного кордону, дозволивши виїжджати низці категорій держслужбовців. Ці зміни набули чинності 10 лютого. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на відповідну постанову Кабміну.

Відтак під час дії воєнного стану в Україні виїзд за кордон дозволили таким держслужбовцям:

  • Жінки-держслужбовиці, які є усиновлювачем, опікуном, піклувальником, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів, яка виховує дитину/дітей до 18 років, може виїхати за кордон для відвідування дитини або її супроводу. Для виїзду з країни необхідні такі документи: закордонний паспорт, свідоцтво про народження дитини, документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.
  • Чоловіки-держслужбовці, які є одинокими батьками, одинокими усиновлювачами або опікунами, піклувальниками, прийомними батьками або батьками-вихователями (за умови, що вони не перебувають у шлюбі та самостійно виховують і утримують дитину без участі матері). Чоловіки-держслужбовці, у перелік до вищевказаних документів додатково повинні мати документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

Такі особи зможуть перетнути кордон з метою відвідування дітей до 18 років, які перебувають за межами України, або їхнього супроводження для виїзду за межі України.

Нагадаємо, що на черговій сесії міської ради обговорили укриття для школярів у Переяславі. Детальніше читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору