ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж картин: на ній збирають кошти для ЗСУ

У Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж картин Людмили Башук та учнів Студії Живопису при спілці майстрів “Мистецтво життя”. Триватиме вона до 11 березня. 

19 лютого у Переяславі в центрі культури і мистецтв у мистецькій галереї почала функціонувати благодійна виставка-продаж картин Людмили Башук та учнів Студії Живопису при спілці майстрів “Мистецтво життя”. Мистецькою діяльністю Людмила займається вже близько 10-ти років. Назвали виставку “Мелодія старого Переяслава”, а діятиме вона до 11 березня. Прийти та придбати картину можна буде в будні дні з 10:00 до 17:00. Чимало переяславців завітало на відкриття. Інформатор також доєднався та розповість про виставку детальніше.

Картини Людмили Башук коштували від 1500 до 10 000 гривень. Дитячі картини коштували від 200 до 800 гривень. Двоє дівчат навіть презентували свої картини. Вікторія Домантович (7 років) назвала свою картину “Казкова ніч”. Вона розповіла, що ця картина викликає веселі та зимові емоції. Коштує така краса 800 гривень. Поліна Скидан (8 років) розповіла про свою картину під назвою “Село”: “Вона літня, а зображене на ній українське, барвисте село”. Коштує картина 300 гривень. 15% із кожної проданої картини передадуть волонтеру Руслану Стародубу, який в березні їхатиме в напрямку Бахмута. За ці кошти, волонтер придбає необхідні речі для захисників.

На виставці розіграли картину під назвою “Переяславський цвіт”, розміром 50/70 між гостями, які прийшли в костюмах 18-19 сторіччя (старовинний український костюм, костюми міщан, селян.). Дісталась картина місцевій жительці Анні Глобі. Взяли участь в розіграші 29 людей, а щасливим виявився №26. Наталія Александрова виступила із своєю піснею “Мамині півонії”.

Також на виставці продавали поштові листівки, на яких зображені популярні картини Людмили Башук. Коштували вони 15 гривень за штуку. Були і смаколики: горішки та рогалики продавали по 20 за штуку, налисники пропонували по 25 гривень за штуку. Узвар та компот коштували по 10 гривень за стаканчик. За смаколики відповідали Катерина Градовська та Світлана Степаненко.

Людмила Башук розповіла, що ідея створити таку виставку з’явилась ще рік тому, адже учні Студії живопису про неї мріяли: “Війна внесла свої корективи, тож вставку довелось відкласти. На виставці представлено 30 моїх картин та близько 35-ти дитячих. В картинах об’єднались живопис і арт-терапія, тому що коли ми пишемо картини – отримуємо емоційне задоволення”.

Виставку провели за підтримки відділу культури і туризму міськради Переяслава.

Ідея створення виставки належить Людмилі Башук

У Переяславі 19 лютого почала функціонувати благодійна виставка-продаж картин

На виставці представили багато картин

Картини написали Людмила Башук та учні Студії Живопису при спілці майстрів “Мистецтво життя”

Діти самі встановлювали ціни на картини

Кожна картина неповторна та красива

Гості з цікавістю розглядали картини на виставці

Також можна було допомогти, купивши смаколик

Переяславці фотографували картини на пам’ять

Окрім виставки, була і музика

Діти розіграли кілька сценок

Наталія Александрова виступила із своєю піснею “Мамині півонії”

На виставці розіграли картину під назвою “Переяславський цвіт”. Дісталась вона переяславці Анні Глобі

Продавали і поштові листівки на яких зображені найпопулярніші картинами Людмили Башук

За смаколики відповідали Катерина Градовська та Світлана Степаненко

Нагадаємо, що 18 лютого у Переяславі на Масницю підготували майстер-класи, частування та фотозони. Як все пройшло, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору