Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 22 лютого: у Переяслав повернеться мороз

У Переяславі завтра буде хмарно. Мінімальна температура – 6 градусів морозу.

У середу, 22 лютого, у Переяславі протягом всього дня небо буде вкрите хмарами. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 6 градусів морозу. Вночі та рано вранці очікується 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 лютого – 10 годин 31 хвилина. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:52, а захід – о 17:23.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 12,7 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 25 градусів морозу.

Народні прикмети:

22 лютого у народі називають Никифор-Панкрати. З цього дня сильний мороз найчастіше буває лише вночі. Наші предки говорили: “На Никифора ніч темна – тікає зима” – небо без зірок вказує на ранню весну. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору