Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте соковиті тефтелі

Тефтелі – ситна м’ясна страва з ніжним смаком. Спробуйте приготувати.

Тефтелі в густому соусі – соковиті, ніжні, ароматні, вкриті рум’яною скоринкою. Вони точно всім сподобаються й стануть прекрасним варіантом для повсякденного меню. Роблять тефтелі з будь-якого фаршу, найчастіше у томатному соусі. Але й сметанний соус до таких м’ясних кульок прекрасно підходить, що дозволяє готувати цю страву по-різному. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’ясного фаршу
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. томатної пасти
  • 5 ст. л. сметани
  • 1 куряче яйце
  • 100 г борошна

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю та часник дрібно порубайте та додайте в м’ясний фарш. Отриману масу посоліть й поперчіть. Додайте яйце. Добре все перемішайте.
  2. На гарно розігрітій сковороді обсмажте тефтельки, попередньо обвалявши їх у борошні.
  3. Для соусу змішайте томатну пасту зі сметаною. Додайте склянку кип’яченої води й перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Добре обсмажені м’ясні тефтельки залийте соусом і тушкуйте 10-15 хвилин.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору