ЖИТТЯ

У Переяславі попрощались із Андрієм Зінченком: він загинув на Донеччині

У Переяславі попрощались із Героєм Андрієм Зінченком. Він загинув на війні.

25 лютого у Переяславі на території Храму Вознесіння Христового попрощались із захисником України Андрієм Зінченком із Переяслава. Йому було 40 років. Загинув 19 лютого під час артилерійського обстрілу з боку окупаційних військ біля населеного пункту Водяне Донецької області. Про це повідомляє Інформатор.

Пам’ять загиблого вшанували близько двохсот людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. За звичаєм шану Героєві віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. В цей час вся родина гірко оплакувала біля труни свого захисника. Після цього процесія рушила через центральну площу міста до Заальтицького кладовища, де і поховали Героя.

Вже на цвинтарі зі словами співчуття виступив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Ми вдячні за подвиг, який він зробив для всіх нас. У перші дні війни Андрій, не вагаючись, пішов на передову, щоб захистити нас. Він не відступився і загинув хоробро”. До його слів приєднався начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, підполковник Андрій Конон.

Знайомий загиблого Олександр розповів таке: “Я знав і пам’ятаю його як хорошого чоловіка, доброго. Він був життєрадісною та приємною людиною. Ми завжди йому дякуватимемо за те, що він зробив для всіх нас”.

Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь Героєві. Всі присутні виконали Гімн України.

Андрій Зінченко був одним із перших добровольців. Пішов служити 9 березня, майже відразу після початку повномасштабного вторгнення. Був водієм 3-го кулеметного відділення 2-го стрілецького батальйону, солдатом ЗСУ. У нього залишилось двоє дітей.

Нагадаємо, що нещодавно у Переяславі попрощались із Героєм Олександром Ільїних. Репортаж із похорону – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору