ЖИТТЯ

“Він – Людина з великої літери, Герой”: у Переяславі попрощались із Олександром Ільїних

У Переяславі попрощались із Героєм Олександром Ільїних. Він загинув на війні.

10 лютого у Переяславі на території Храму Вознесіння Христового попрощались із захисником України, Олександром Ільїних із Переяслава. Йому було 49 років. Загинув 6 лютого під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Червона Гора Донецької області. Про це повідомляє Інформатор.

Олександр Ільїних був сержантом та служив у 30-й механізованій бригаді Збройних сил України. Одним із перших у 2014 році пішов добровольцем захищати Батьківщину. Був одним із військовослужбовців, які напередодні Дня українського прапора у 2019 році встановили його поблизу позицій окупантів на Луганщині. У чоловіка залишились дружина та син.

Літургію провели священники ПЦУу. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати більше сотні людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. За звичаєм шану Героєві віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”.

Після літургії до присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Олександр загинув як Герой, всі свої останні роки він віддав за свободу та незалежність України. Він пішов добровольцем, і загинув як справжній Герой. Цього не можна пробачити. І ми всією громадою дякуємо тобі за те, що ти віддав найдорожче – своє життя, захистивши нас. Пам’ять про тебе буде жити у наших серцях вічно”.

Після цього процесія рушила через центральну площу міста до Ярмаркового кладовища, де і поховали Героя.

Вже на цвинтарі начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, підполковник Андрій Конон висловив щирі співчуття рідним загиблого: “Його життя з 2015 року тісно переплелося зі Збройними силами України. Це людина слова, справжній Герой, він особисто мене надихав, людина, яка надавала впевненості всім побратимам. Сьогодні дуже тяжко прощатися. Коли хтось каже – Герой, захисник, у мене завжди перед очима стоїть він. Це людина з великої букви”.

Знайома Олександра Ірина розповіла: “Я особисто знала Сашу, це брат моєї колеги. Він був дуже доброю людиною, завжди передавав мені привіт і казав: “У нас все буде перемога”. Такий дружелюбний та привітний чоловік”.

Під час прощання побратими зробили три постріли в небо, аби віддати честь Героєві. Присутні виконали Гімн України.

Нагадаємо, що нещодавно у Переяславі попрощалися із двома Героями, які загинули на війні. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору