ЖИТТЯ

Понад 5 годин тривала повітряна тривога цієї ночі: ворожі дрони збивали і над Бориспільщиною

Росіяни атакували Україну дронами-камікадзе. Яка ситуація на Київщині?

Цієї ночі повітряна тривога на Київщині тривала 5 годин 25 хвилин – із 23:20 26 лютого до 4:46 27 лютого. Російські війська у цей час атакували територію України дронами-камікадзе Shahed. За даними Генштабу, ЗСУ загалом випустили 14 безпілотників, 11 із них збили сили ППО. Про це повідомляє Інформатор.

Як зазначили у Київській міській військовій адміністрації, у повітряному просторі біля столиці збили 9 БпЛА. “Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету – виснажити нашу ППО. Тому остання нічна повітряна тривога в Києві тривала довгих 5 з половиною годин”, – пояснив начальник КМВА Сергій Попко.

За попередніми даними, на Київщині обійшлось без жертв та влучань в об’єкти критичної інфраструктури.

До слова, керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомляв, що ППО працювала і в Бориспільському районі.

Нагадаємо, що окупанти нарощують оборону в Криму, а на Донеччині їхні “посадовці” бояться контрнаступу. Про це повідомив Генштаб ЗСУ зранку 26 лютого.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору