ГРОШІ

У якому супермаркеті Переяслава купувати вигідніше: актуальні ціни наприкінці лютого

У Переяславі працюють супермаркети чотирьох мереж: “АТБ”, “Фора”, “ЕКО-маркет” і “ЛотОК”. Де купувати вигідніше у лютому?

Ми знову вирушили на вивчення цін у супермаркетах Переяслава. Інформатор дізнався актуальні ціни на типовий споживацький кошик наприкінці лютого. У нього ввійшли куряче філе, тушка хека, молокосметана, оліякартопля, помідори, огірки, морква, капуста, цибуля, апельсини, лимони, цукордесяток курячих яєць, твердий сир та вершкове масло. У дослідження ми не вносили акційні ціни.

Твердий сир ми не включили до загальних підрахунків через те, що не доцільно порівнювати продукцію від різних торгових марок. Однак ціни на цей товар також повідомляємо.

Вартість твердого сиру (1 кг) така:

  • “АТБ” – 425,30 (“Пирятин Король сирів”);
  • “ЛотОК” – 396,70 (“Комо Тенеро”);
  • “Фора” – 439,93 (“Пирятин Король сирів”);
  • “ЕКО-маркет”– 372,60 грн (“Пирятин Король сирів”).

Огірки ми не включили до загальних підрахунків через те, що цього товару немає у двох супермаркетах. Ціни в інших магазинах за 1 кг така:

  • “АТБ” – 113;
  • “ЕКО-маркет”– 159,90.

ВИСНОВОК

Найбюджетнішим з нашого переліку став “ЕКО-маркет” (929,01 грн), за ним йде “АТБ” (968,22), далі – “ФОРА” (977,11). Найвищі ціни у магазині “ЛотОК” (1007,28). Найдоступнішими товарами цього разу виявились картопля, капуста, морква, сметана та цукор. Найбільше потрібно заплатити за рибу та м’ясо.

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми радили вам приготувати домашню пастилу. Рецепт дивіться за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору