ЖИТТЯ

У Переяславі комунальники обрізають гілки на деревах: чому не всіх це влаштовує

У Переяславі працівники ВУКГ випилювали гілки на каштанах та липах. Жителі міста поскаржились на це.

28 лютого близько опівдня у Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького, 168 працівники ВУКГ проводили обрізку гілок на каштанах та липах. Мешканці прилеглих будинків занепокоїлись проведенням таких робіт, тож попросили Інформатор розібратись у ситуації. Наша журналістка вирушила на місце події та дізналась деталі.

Переяславка Галина Пасик зазначила у коментарі, що гілки обрізають безпідставно:

– Омели тут не було, а гілки мають обрізати сухі або ті, які заважають людям. Мені робітники сказали, що тут будуть класти тротуар. Але який стосунок мають гілки до тротуару? Такі обрізання призведуть до того, що дерево просто засохне. Натомість, у Переяславі ніхто не садить нові деревця. Зі зрізів, які зробили на деревах, може вирости лише поросль (кущі). Коли відкрили п’яту школу, то я особисто брала участь у садінні цієї алеї, тому кожне дерево дороге. На цій вулиці дуже красиво, коли цвітуть каштани.

Галина Пасик також емоційно поскаржилась на міську владу: “Від цього мера ніякого толку в місті немає. Все тільки знищується”.

Начальник ВУКГ Віктор Коркач розповів Інформатору, що рішення виконкому на таку обрізку гілок не потрібні, а оскільки дерева на комунальній землі, то було необхідно провести благоустрій:

– Через те, що гілки дерев схиляються на електроопори, трапляються замикання. На цій території гуляють малі діти, була ситуація, що гілляка мало не впала на дитину. При цьому є план зробити тротуар від лікарні до гімназії №5, тому що зараз там неможливо пройти. Зрізані гілки дерев як дрова ми завозимо малозабезпеченим, багатодітним родинам, пенсіонерам і переселенцям. Щоб отримати їх, люди надсилають заяву у ВУКГ, а ми розподіляємо.

У Переяславі працівники ВУКГ проводили обрізку гілок на деревах

Гілки обрізають, щоб вони не падали на електроопори

На цьому місці обіцяють прокласти новий тротуар

Жителька міста поскаржилась на таку обрізку гілок

Зрізані гілки віддають малозабезпечним родинам

Зрізання гілок розпочали близько 11:00

Переяславці занепокоєні таким благоустроєм

Фото каштанів і лип біля тротуару влітку

Нагадаємо, що 14 лютого під час засідання виконкому міськради прийняли рішення видалити 16 дерев та кронувати 21 вербу в Переяславі. Деталі дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору