ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте банош зі шкварками

Банош – справжній смак української кухні. Спробуйте приготувати.

Банош – густа кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході Україні. Її варять на основі молока, вершків чи сметани, а подають зі свіжою бринзою, шкварками та зеленню. Гуцули кажуть, що банош треба перемішувати тільки дерев’яною ложкою та робити це за часовою стрілкою. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г кукурудзяної крупи
  • 400 г молока
  • 200 г сала
  • 0,5 л сметани
  • 50 г води
  • 20 г рослинної олії
  • сіль

Приготування:

  1. Сало наріжте невеликими шматочками.
  2. Поставте казанок на вогонь, додайте рослинну олію та воду. Рідина має закипіти.
  3. Налийте в казанок молоко і додайте сметану.
  4. Потім поступово всипайте до маси кукурудзяну крупу і помішуйте дерев’яною ложкою.
  5. На сковороді підсмажте сало.
  6. Готову кашу підсоліть та перекладіть на тарілку, зверху додайте шкварки.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору