Банош – справжній смак української кухні. Спробуйте приготувати.
Банош – густа кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході Україні. Її варять на основі молока, вершків чи сметани, а подають зі свіжою бринзою, шкварками та зеленню. Гуцули кажуть, що банош треба перемішувати тільки дерев’яною ложкою та робити це за часовою стрілкою. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 200 г кукурудзяної крупи
- 400 г молока
- 200 г сала
- 0,5 л сметани
- 50 г води
- 20 г рослинної олії
- сіль
Приготування:
- Сало наріжте невеликими шматочками.
- Поставте казанок на вогонь, додайте рослинну олію та воду. Рідина має закипіти.
- Налийте в казанок молоко і додайте сметану.
- Потім поступово всипайте до маси кукурудзяну крупу і помішуйте дерев’яною ложкою.
- На сковороді підсмажте сало.
- Готову кашу підсоліть та перекладіть на тарілку, зверху додайте шкварки.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.