ЖИТТЯ

Від 500 до 16 тисяч гривень: у Переяславі продають картини та вироби, гроші – на ЗСУ

У Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж. Збирали гроші для ЗСУ.

Третього березня у приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав” на вулиці Шевченка, 6 відкрили благодійну виставку-продаж творчих робіт “Україна нескорена, сильна та вільна”. На ній презентували різні роботи митців та майстрів. Збирали гроші для допомоги Збройним силам України. Триватиме вона лише один день. Про це повідомляє Інформатор.

На виставку завітали близько 40 людей. Представили понад 30 картин Марини Саркісян, Романа Мотузка, Олександра Суся, Миколи Плєхова, Галини Глушко, Світлани Шевченко, Олега Засипкіного, Сергія Полякова та Сергія Матяша, який зараз живе у Франції. Ціни стартували від 500 гривень до 16 тисяч гривень.

Ініціатором благодійної виставки став художник-різьбяр зі Світанку (Циблівська ТГ) Іван Чередніченко. Його роботи також представлені на виставці. Чоловік вирізблює з дерева ікони, зображення відомих українських діячів та письменників. Наразі має понад 100 ікон.

Художниця Світлана Шевченко розповіла: “Малювати почала у минулому році від того, що мала багато часу, бо була на лікарняному. Просто дуже хотілося щось робити, тому не скажу, що я художниця, але мені дуже приємно, що мої роботи серед таких відомих авторів”.

На окремому столику також можна було придбати календарики, картини, розмальовки, дерев’яні іграшки і відразу перерахувати гроші на рахунок громадської організації “Серця Переяславщини”. Зібрані гроші передадуть цій ГО для придбання необхідних речей для захисників.

Виставка-продаж

Роботи Марини Саркісян

Гості заходу

Людям подобались картини

Календарики від ГО “Серця Переяславщини”

Картини були на різну тематику

Різьба по дереву

Художниця Світлана Шевченко

Олексій Лукашевич подякував усім організаторам

Нагадаємо, що у Переяславі 2 березня вшанували письменника Шолом-Алейхема. Репортаж читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору