ЖИТТЯ

В Україні оптимізують роботу військкоматів: які зміни запланували

На нараді розглянули скарги щодо роботи військкоматів. Які зміни можуть бути?

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) виникла низка нових завдань, продиктованих війною. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook, передає Інформатор. 1 березня на спільній нараді представників Міністерства оборони, Генерального штабу і керівників обласних ТЦК та СП розглянули скарги, які надходять від громадян.

“Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) забезпечують важливу ділянку обороноздатності держави. Тому на нараді обговорили, що саме потрібно оптимізувати у роботі ТЦК СП та як цього досягти. Розглянули та детально розібрали проблеми, через які надходять скарги громадян”, – написала Маляр.

На нараді відпрацювали низку важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни. Зокрема щодо:

  • нормативних змін, необхідних для поліпшення роботи ТЦК СП;
  • удосконалення процедури укладення контракту на службу;
  • цифровізації роботи ТЦК СП;
  • дотримання прав осіб, яких призивають за мобілізацією;
  • роботи ТЦК СП з родичами загиблих та безвісти зниклих.

Нагадаємо, що в Україні воєнний стан та мобілізацію продовжили до кінця травня 2023 року.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору