ЖИТТЯ

Ще на три місяці продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Режим діятиме ще три місяці.

Верховна Рада продовжила з 19 лютого воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Такий режим діятиме ще три місяці – до 20 травня. Загалом це вже шосте таке продовження. За це проголосували 348 парламентарів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Передає Інформатор.

“Парламент схвалив закон №8419 про Указ Президента про продовження строку дії воєнного стану. За – 348. Дія буде продовжена з 19 лютого 2023 року і триватимуть знову 90 днів. І нагадаю, що це вже шосте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада”, – повідомив Железняк.

Воєнний стан – особливий правовий режим, що вводиться у разі загрози національній безпеці. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що російські війська наразі перегрупувоються та зосереджують наступ на сході України. Детальний звіт Генштабу ЗСУ читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору