ЖИТТЯ

Погода на 6 березня: у Переяславі буде хмарно та прохолодно

У Переяславі завтра буде переважно хмарно. Максимальна температура – 2 градуси тепла.

У понеділок, 6 березня, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 2 градуси морозу. Максимальна вдень – 2 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 5-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 6 березня – 11 годин 15 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:25, а захід – о 17:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 17,4 градуса тепла, а найнижчу в 1964-му – 16,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановується пам’ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: “Як не злися хурделиця, все весною повіває”, “Дожити до Весновія, а там зима не страшна”. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за допомогою вітру: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. У цей час розпочинається рух соку у кленах і березах.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору