ЖИТТЯ

Погода на 12 березня: у Переяславі прогнозують і дощ, і сніг

У Переяславі буде і дощ, і сніг. Максимальна температура – 6 градусів тепла.

У неділю, 12 березня, у Переяславі буде переважно хмарно. Синоптики прогнозують вночі та вранці дощ, який вдень зміниться на сніг. Опади – 3 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 0 градусів. Максимальна вночі – 6 градусів вище нуля. Вдень буде плюс 1-3 градуси. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 5-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 44 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 березня – 11 годин 38 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:15, а захід – о 17:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2001 році – 15,8 градуса тепла, а найнижчу в 1928-му – 21,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

12 березня вшановують пам’ять преподобного Прокопія Декаполита, сповідника. У народі цього святого називали ще Перезимником. Говорили, що у цей день “березень дорогу рушить, але в’язне у заметі”, “і тане, і мерзне”. Якщо у цей день бував дощ, то очікували і мокрого літа. А якщо дув південний вітер, і на вулиці була капель, то літо обіцяло бути теплим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору