ЖИТТЯ

Нарешті ми побували в кафе-пекарні “BULKA”: ділимось враженнями

Редактор Інформатора пообідав у кафе-пекарні “BULKA”. Ділиться враженнями.

Кафе-пекарня “BULKA” відкрилась у Переяславі ще 1 березня. Але, попри те, що вона буквально під боком біля офіса Інформатора, я ніяк не міг її відвідати. Не тому, що не хотів чи не мав часу, а просто банально туди складно було навіть зайти, аж так багато людей прагнули насолодитись сервісом та меню нового закладу. У перші дні його роботи черги простягались прямо надворі. Чесно кажучи, такого резонансу через відкриття кафе у Переяславі я ще не бачив.

Зрештою дочекався, коли ажіотаж хоча б трішки спаде. І в п’ятницю, 10 березня, зміг себе порадувати обідом у кафе-пекарні “BULKA”. Йшов уже з певним бекграундом: знав, що точно хочу спробувати, що особливе є лише тут, на що обов’язково варто звернути увагу. Але при цьому ж хотілось і оцінити роботу персоналу, тому трішки помучив запитаннями приємну дівчинку Альону, якій “пощасливилось” обслуговувати мій столик.

“BULKA” дочекалась і мене

Основною метою для мене було наїстися, реально наїстися(!), бажано ще й смачно і обов’язково швидко. Я ніяк не можу собі дозволити просидіти кілька годин у кафе посеред робочого дня. Тому навіть зафіксував час, коли прийшов до кафе-пекарні. Було рівно 12:30. Доки сходив до вбиральні (вона у “BULKA” дуже стильна, дехто у Переяславі може брати приклад навіть для основної зали) та розмістився за столиком, то замовлення зробив о 12:40.

Запитав у Альони, що б вона мені порадила, щоб нормально наїстися. Відповіла, що чоловіки зазвичай замовляють сендвічі, скажімо, зі рваною свининою, шинкою або ж куркою кацу. Або ж можна обрати одну із паст: чи то карбонара, чи то “4 сири”, чи то із креветками. Ще до цієї поради я точно знав, що посмакую сендвічем зі рваною свининою. Майже пів кілограма цього щастя коштує лише 169 гривень. Пересвідчився у тому, що це “лише”, а не “аж”, коли побачив порцію. Це два повноцінні сендвічі!

Сендвіч зі рваною свининою не просто смачний, а й дуже ситний

До цього сендвіча входить, власне, рвана свинина, бекон, цибулевий мармелад, маринований огірок, помідор, теплий сир, мікс зеленого салату та два соуси. Не подумайте, це не я такий кулінарний експерт, що все так чітко визначив, – просто прочитав у меню. Воно, до речі, у “BULKA” є як реальне, так і віртуальне. На кожному столику розміщений QR-код, відсканувавши який, потрапляєш на сторінку з меню, функцією безконтактної оплати та можливістю залишити чайові і відгук (останнє для мене взагалі скарб, бо слова з мого рота менш пишні та точні, аніж з-під клавіатури).

Такий QR-код є на кожному столику

Меню на телефоні – це дуже зручно

Окрім того, що сендвіч був надзвичайно ситним, він ще й дуже смачний: соковитий, ніжний, а м’яса так багато, що воно аж випадає на дощечку (на ній подають цю страву), коли кусаєш. Недолік є – сендвіч такий великий, що не влазить до рота. А я ж так просто не здавався, намагався одним укусом побільше захопити – словом, ледве щелепу не вивихнув. Треба адміністрації закладу десь залишити попередження: “Смакуйте виважено та відповідально, щоб не надірвати рота та пузо”.

Гаразд, жарти залишимо. Сендвіч я отримав вже через 20 хвилин після замовлення, тому ще мав час і на десерт. Свіженьку випічку розмітають у “BULKA” буквально відразу. Готують її прямо “з нуля” у закладі – від замісу тіста і до готової булочки. Щоб все ж відхопити собі щось запашне та м’якеньке, Альона порадила попередньо телефонувати до пекарні за номером (093) 132-02-02. Я ж замовив сирники, тушковані у кокосовому кремі із фісташкою, та чашку кави фільтр. Перше коштує 119 гривень, а друге – 42.

Щодо фільтру, то тут 100-відсотково я став жертвою маркетингу. Знав, що це перший фільтр, який почали варити у Переяславі. Отже, треба спробувати! “Особисто я не фанатка чистої кави”, – зізналась Альона, коли я робив замовлення. Я, власне, також. Але із сирниками із солодким кокосовим соусом – це було те, що треба. Можна сказати, смак дитинства, але не такого, коли сирниками можна було забивати гвіздки, а кава була або “Галка”, або ніякої, а такого, де сирнички такі ніжні, що ось-ось злетять із тарілки, а кава – заради якої хочеться щоранку прокидатись.

Сирнички з чистою кавою – те, що треба

Наче ось-ось злетять із тарілки

Читаючи цей текст, вам може здатися, що я забіг у кафе, швидко запхнув у себе все, що замовив, і побіг далі у власних справах. Звичайно ж, я звернув увагу на атмосферу. У самому приміщенні ніяк не пафосно, не “дорого-богато”, але сучасно. Не надто велика площа лише додає затишку. Помітно, що всі працівники можуть бути собою, через це досить розслаблені та щирі із клієнтами. Принаймні, зі мною точно так було. А це важливо. Бо смачно і ситно наїстися можна і вдома, але класні додаткові враження, small talk вдома наодинці ніяк не отримаєш.

Наостанок прогулявся залою, зробив кілька фото на телефон. Оплатив рахунок через той же QR-код. Залишив невеличкий відгук із анонсом: “Смачно, швидко, приємна атмосфера. Розлогіший відгук чекайте на Інформаторі”. Вийшов із кафе рівно о 13:30 – чітко вклався у годину, ідеальний обід.

Обід обійшовся у 330 гривень

На свій відгук невдовзі отримав відповідь

Розумію, що текст аж надто позитивний, але він щирий. І нехай хоча б одна людина, яка бувала в “BULKA”, скаже, що я десь ввів у оману.

У “BULKA” затишна атмосфера …

… красивий вид із вікна …

… і тут ти ніколи не будеш зайвим

Віталій Усик

Спецпроєкт “Інформатор гостює”

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору