ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік проник на сусідське подвір’я і пошкодив паркан: дійшло до суду

На Переяславщині чоловік пошкодив сусідові паркан. Суд призначив покарання.

У листопаді та грудні 2022 року житель села Харківці (Переяславська ТГ) двічі незаконно проникав на подвір’я до свого сусіда, аби назбирати яблук. Перелізаючи через паркан з профнастилу, пошкодив його. Це зафіксувала камера відеоспостереження. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 7 березня 2023 року.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину та попросив вибачення у сусіда. Однак пом’якшувальною обставиною це не визнали, оскільки вибачився він лише після того, як дізнався про розгляд справи у суді. Натомість, обставиною, що пом’якшує покарання, стало активне сприяння розкриттю злочину.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 162 ККУ (Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян). Призначили мінімальний штраф – 850 гривень.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі чоловік взяв майно вітчима та відніс у ломбард. Яке покарання призначив суд, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору