ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік відніс майно вітчима у ломбард: що вирішив суд

У Переяславі чоловік взяв майно вітчима та відніс його у ломбард. Суд призначив покарання.

Цьогоріч 23 січня чоловік у Переяславі за місцем власного проживання заволодів майном свого вітчима. Він взяв зварювальний апарат, який того ж дня о 13:20 відніс до місцевого ломбарду, та отримав за нього 800 гривень. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 13 лютого.

Своїми діями зловмисник завдав шкоди потерпілому на суму 2 203 гривні, що підтвердили висновком експерта. На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Покарання чоловіку пом’якшили за щире каяття та активне сприяння у розкритті правопорушення. Обставинами, що обтяжують покарання є кримінальне правопорушення щодо особи похилого віку та щодо особи з якою винний перебуває у сімейних відносинах.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 ККУ (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років). Призначили покарання 200 годин громадських робіт.

Постанову можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що торік 23 грудня на Переяславщині чоловік у стані алкогольного сп’яніння пропонував поліції хабар. Суд призначив покарання. Деталі події, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору