ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік хотів дати тисячу гривень хабаря поліції, зрештою суд призначив штраф 17 тисяч

На Переяславщині чоловік у стані алкогольного сп’яніння пропонував поліції хабар. Суд призначив покарання.

Торік 23 грудня на автодорозі Бориспіль-Дніпро біля Цибель (Циблівська ТГ) поліціянти зупинили ВАЗ-2107. Перевіряючи документи, правоохоронці помітили, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 15 лютого.

Коли поліціянти складали протокол за статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), водій поклав на пасажирське сидіння патрульної машини 1000 гривень. Правоохоронці про цей факт повідомили на диспетчерську лінію “102” та викликали слідчо-оперативну групу.

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Гроші, які винуватець пропонував як хабар, конфіскували.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). Призначили штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Постанову можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що 8 лютого у Переяславі незаконно продавали тютюнові вироби. Що вирішив суд, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору