ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: серіал “Джинні й Джорджія” інтригує, але не навчає нічому корисному

Серіал “Джинні й Джорджія” заплутує сюжетними лініями. Чи варто його подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, серіали та книги. Журналістка Інформатора нещодавно подивилась серіал від Netflix “Джинні й Джорджія”. Він про взаємини між підлітками, батьками та дітьми, жінками та чоловіками. Створила цей драматично-комедійний серіал Сара Ламперт, а реліз першого сезону відбувся 24 лютого 2021 року. Другий вийшов на початку 2023-го.

У серіалі “Джинні й Джорджія” йдеться про волелюбну Джорджію та двох її дітей – дівчинку-підлітка Джинні та Остіна. Вони переїхали в багате передмістя в Массачусетсі, щоб почати життя спочатку. Дочка не в захваті від чергового переїзду, в мама має звичку змінювати місце проживання щоразу, коли трапляється щось погане. У новому місті Джинні має знайти друзів, впоратися із тиском суспільства, пережити перші стосунки і боротися з упередженими вчителями. А Джорджія, в свою чергу, буде розгрібати проблеми з минулого і намагатися вписатися в утопічне місце, де потрібно бути ідеальною мамою.

Бріанн Гові зіграла в серіалі 30-річну самотню матір Джинні та Остіна (щоправда, вона дуже швидко знайшла собі нового чоловіка). Джорджія постійно йде на хитрощі, щоб отримати бажане, а головне – влитись в місце, куди вони переїхали. Ніккі Румель зіграла юну Джорджія Міллер. Мені дуже сподобалась ця акторка, вона ідеально передала всі тонкощі підліткового дозрівання та труднощі, з якими стикаються в цей період. Дизель ла Торрака вдало передав образ Остіна Міллера, 9-річного сина Джорджії. Класним виявився і актор Фелікс Меллард, який грав Маркуса Бейкера, підлітка, сина Еллен, брата-близнюка Макс та хлопця Джинні.

Дивлячись цей серіал, я порівнювала себе у підлітковому віці з героїнею Джинні. Не варто навіть згадувати про те, що школи в Україні і Америці дуже відрізняються. Я б напевно також хотіла зустріти в школі своє перше кохання, але не була для цього надто гарною, тому всі хлопці проходили повз мене. А може, це навіть на краще. В серіалі було багато сцен із наркотиками, а саме курінням канабісу. На мою думку, це пропаганда наркотиків і підлітки, які будуть переглядати серіал, вважатимуть, що це круто. В серіалі не засуджують це та не застерігають, що наслідки можуть бути вкрай плачевними.

Не скажу, що серіал мені не сподобався, адже він дуже інтригує. Але в реальному житті Джорджія вже б сиділа за ґратами за всі вчинки, які скоювала протягом життя. Дивишся і розумієш, що такі події, можна сказати, із розділу фантастики. Гадаю, якщо буде третій сезон, то він стане цікавим продовженням серіалу і нам все-таки розкажуть, як далі склалось життя матері та її дітей.

Якщо говорити стосовно любовних ліній в серіалі, то там теж все дуже заплутано. Джорджія то проявляє почуття до колишнього (батька Джинні), то до Джо (власника кав’ярні), то до свого теперішнього хлопця. Стосовно Джинні, то вона тільки пізнає ці почуття і розпочинає “доросле” життя. Вона спочатку зустрічалась з Гантером, але справжнє кохання відчула саме до Маркуса. Тож подумати є над чим. Серіал дасть вам чималий спектр емоцій.

В огляді для Rolling Stone Алан Сепінволл оцінив серіал у 3 з 5 балів. Порівнюючи його з іншим, “Дівчата Гілмор”, він сказав: “Є межа, де “Джинні й Джорджія” має очевидну перевагу над його попередником. Зрозуміло, що з самого початку не є особливо нормальним мати матір, яка бажає бути твоїм найкращим другом і не дозволяє зростати самостійно”. Крістен Болдвін з Entertainment Weekly оцінила серіал у B- і написала в огляді: “Джинні й Джорджія хочуть змусити нас полюбити те, як Джорджії завжди вдасться лишатись на крок попереду. Натомість я продовжувала сподіватись, що Служби захисту дітей врешті наздоженуть її”.

Нагадаємо, що  у попередньому матеріалі цієї рубрики наша журналістка розповіла про книги “РАЙ.центр”. Чому її варто прочитати, дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору