ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: неочікуваний фінал книги “РАЙ.центр” здивує вас

“РАЙ.центр” – емоційний роман про долі людей. Історія, яка поглине вас у вир стрімких подій наповнених темними інтригами минулого, коханням та трохи містикою.

Продовжується одна з найцікавіших рубрик “Інформатор вихідного дня”. Цього разу книга “РАЙ.центр” розповість вам про одну цікаву історію із неочікуваним фіналом. Історія в якій із-за однієї події переплетуться долі багатьох, навіть козаків Петра Дорошенка, які спали під Дніпром понад 300 років та одного дня пробудились. Журналістка Інформатора спробує передати вам емоційну атмосферу роману.

Книга написана однією з моїх улюблених сучасних українських письменниць Люко Дашвар (Ірина Чернова). У минулому журналістка. Лавреатка одної з найпрестижніших українських літературних премій “Коронація слова”. Переможниця конкурсу “Книга року Бі-Бі-Сі”. Отримала відзнаку “Золотий письменник України”.

Її я можу назвати унікальною авторкою, чому? бо так просто, лаконічно та цікаво мало хто пише. Я прочитала всі її книги. “РАЙ.центр” – це перший роман письменниці, але його я чомусь прочитала останнім, і тому можу сказати, що в кожній своїй наступній книзі письменниця перевершує себе, історії стають цікавішими, а сюжет гострішим. Тому “РАЙ.центр” це не найцікавіша її історія, але варта уваги. Прочитавши її, ви захочете ще подібного яскравого контенту.

Зазвичай у своїх романах авторка головним персонажем робить жінку. Долі її героїнь завжди різні, але прості та зрозумілі читачу. Саме глибокі психологічні портрети додають її історіям правдивості та щирості, притаманної небагатьом українським письменникам. Книги Люко Дашвар — неоднозначні, захоплюючі та динамічні історії життя людей, котрі вражають, а подекуди шокують своєю реалістичністю. Саме завдяки роботі журналісткою, авторка відкрила для себе багато нового, познайомилась з долями різноманітних людей. Їх історії пізніше лягли в основу її власних розповідей, адже герої книг звичайні пересічні люди.

Про що ж книга “РАЙ.центр”? Столиця. Місце куди всі приїздять за здійсненням своїх мрій. Такою виявилася і студентка Люба, принципіальна, весела та горда дівчина котра жила безтурботним, здавалося, щасливим життям біля Подолу з Макаром та Гоциком у семи квадратних метрах. Але для них це був власний “космос”. Та одного дня все зміниться. Люба зникне. І винен в цьому буде багатій з яким у дівчини закрутився роман. Та у хлопця батько при владі, крутить свої політичні схеми, і здавалося все можна по-тихому вирішити, якби не один випадковий свідок та козаки Дорошенкові які пробудилися під Дніпром. Когось гризтиме совість, триватимуть пошуки, зав’язуватимуться інтриги. Як вирішиться ця історія та чи взагалі жива Люба?

Ще кілька рекомендацій із творчості Люко Дашвар: “Молоко з кров’ю”, “Село не люди” (дві частини), “На запах м’яса”, “Ініціація”, “Покров”.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наш редактор розповів про серіал “Drive to Survive”. Як закохатись у королеву автоспорту читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору