ЖИТТЯ

Біля лікарні та школи чи біля річки? Де нагальніше видаляти аварійні дерева у Переяславі

У Переяславі видалять 9 аварійних дерев. Рішення прийняли на виконкомі.

14 березня на під час засідання виконкому міськради Переяслава затвердили акти обстеження зелених насаджень. Згідно з ними, необхідно видалити 9 аварійних сухих дерев біля гімназії №5 та лікарні. Про це повідомляє Інформатор.

Олександр Вітківський, начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ, розповів, що на території гімназії аварійними є 4 берези та 1 липа, а біля лікарні після буревію – 3 ялини та 1 береза. “Дерева розташовані на землях утримувачів – відділу освіти та лікарні. Процедура технічна, але має пройти через виконком”, – зазначив Вітківський.

Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко попросив виконувати певні розпорядження щодо видалення аварійних дерев оперативніше, зокрема, щодо його прохання, на яке є доручення міського голови. Начальник ВУКГ Віктор Коркач відповів, що комунальникам працювати над вирізанням аварійних дерев ще щонайменше 4 роки – загалом понад 400 деревин. “І це ще не враховуючи обстеження біля річок. У першу чергу потрібно повирізати ось ці дерева, які можуть впасти на голову, під якими ходять діти”, – сказав Коркач.

Фесенко зауважив, що діти ходять скрізь, зокрема, і під річкою: “Почнеться літній період, а біля річки дерева вкрай небезпечні. Порівняно з деревами, щодо яких зараз приймають рішення, там ризик для життя дітей значно більший”.

Нагадаємо, що 14 лютого на засіданні виконкому прийняли рішення видалити у Переяславі 16 дерев та кронувати 21 вербу. Деталі дізнавайтесь тут.

Нагору