ЖИТТЯ

Погода на 16 березня: у Переяславі ввечері піде дощ

У Переяславі йтиме дрібний дощ. Максимальна температура – 8 градусів тепла.

У четвер, 16 березня, у Переяславі протягом всього дня небо буде вкрите хмарами. Ввечері синоптики прогнозують дрібний дощ. Опади 0,6 мм.  Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 3 градуси тепла. Максимальна об 11:00 – 8 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 84 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 березня – 11 годин 54 хвилини. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:06, а захід – о 18:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1937 році – 13,7 градуса тепла, а найнижчу в 1942-му – 18 градусів морозу.

Народні прикмети:

У минулі часи помітили: яка середина березня – таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору