ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте мамалигу

Мамалига – смачна та цікава страва. Спробуйте приготувати.

Мамалига – традиційна молдавська та румунська страва, вид густої каші, що готується з кукурудзяного борошна. Колись ця каша була повсякденною їжею бідняків, як різновид хліба. Тепер же мамалига з бринзою та шкварками – страва, що подається у відомих ресторанах в різних інтерпретаціях. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г кукурудзяного борошна
  • 600 мл гарячої води
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г шинки
  • 100 г сала
  • 100 г бринзи
  • 2 щіпки куркуми

Приготування:

  1. У кип’ячену воду додайте масло та сіль. Кукурудзяне борошно просійте та додайте в нього трішки куркуми.
  2. У киплячу воду поступово додавайте борошно невеликими порціями.
  3. Після того, як каша майже готова, вимішуйте її ще близько 5-10 хвилин і перекладаємо в округлу форму.
  4. Накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце – зварена каша має дійти до потрібної кондиції.
  5. Поки мамалига доходить, наріжте сало на невеликі шматочки, а шинку – скибочками. Обсмажте до рум’яної скоринки. Бринзу натріть на великій тертці або наріжте кубиками.
  6. Зніміть рушник і подивіться на верхній шар каші. Якщо він застиг, кашу можна перевертати на дерев’яну дошку для подачі. Наріжте мамалигу на кусочки та подавайте з бринзою та шкварками.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору