Мамалига – смачна та цікава страва. Спробуйте приготувати.
Мамалига – традиційна молдавська та румунська страва, вид густої каші, що готується з кукурудзяного борошна. Колись ця каша була повсякденною їжею бідняків, як різновид хліба. Тепер же мамалига з бринзою та шкварками – страва, що подається у відомих ресторанах в різних інтерпретаціях. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 200 г кукурудзяного борошна
- 600 мл гарячої води
- 50 г вершкового масла
- 100 г шинки
- 100 г сала
- 100 г бринзи
- 2 щіпки куркуми
Приготування:
- У кип’ячену воду додайте масло та сіль. Кукурудзяне борошно просійте та додайте в нього трішки куркуми.
- У киплячу воду поступово додавайте борошно невеликими порціями.
- Після того, як каша майже готова, вимішуйте її ще близько 5-10 хвилин і перекладаємо в округлу форму.
- Накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце – зварена каша має дійти до потрібної кондиції.
- Поки мамалига доходить, наріжте сало на невеликі шматочки, а шинку – скибочками. Обсмажте до рум’яної скоринки. Бринзу натріть на великій тертці або наріжте кубиками.
- Зніміть рушник і подивіться на верхній шар каші. Якщо він застиг, кашу можна перевертати на дерев’яну дошку для подачі. Наріжте мамалигу на кусочки та подавайте з бринзою та шкварками.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.