ЖИТТЯ

Чому громадські слухання у Переяславі скасували та як Вячеслав Саулко прозвітується перед містянами

Вячеслав Саулко не звітуватиметься перед переяславцями у звичному форматі. Що зміниться та чому?

У березні міський голова Переяслава Вячеслав Саулко звітується перед жителями громади. 8 березня громадські слухання провели у Дем’янецькому та Мазінському старостинських округах. Згідно з графіком, який опублікували на сайті міськради 6 березня, наступні збори мали б відбутися 20 березня у Переяславі, однак наступного дня їх скасували. Інформатор дізнавався чому.

Керуюча справами виконкому міськради Тетяна Гич повідомила, що слухання у місті вирішили провести після всіх сіл громади, а також вони будуть в онлайн-режимі:

– Закодавством чітко не передбачено, як проводити слухання у воєнний стан: у онлайн- чи офлайн-режимі. Ми подивились, що у інших громадах проводили і так, і так. У селах проводимо в офлайн-режимі, оскільки там, як правило, збирається невелика кількість жителів. У зв’язку з тим, що цьогоріч ми не проводимо окремі слухання у міських мікрорайонах, передбачаємо, що на загальноміських буде багато охочих поставити запитання голові. Але укриття, яке є біля будинку культури, не вмістить всіх цих людей у випадку повітряної тривоги. Тому краще ми перестрахуємось і не ризикуватимемо життями людей.

На зауваження, що не всі переяславці матимуть змогу поставити запитання міському голові через інтернет, оскільки банально не володіють сучасними технологіями, Тетяна Гич відповіла так: “Якщо на чаші терезів поставити безпеку людей та можливість проведення зборів офлайн, то, мабуть, важливіше перше”.

Про дату, час та ресурс, де проводитимуть онлайн-звіт голови, повідомлять згодом.

Оновлено 20 березня о 13:27: Онлайн-звіт для переяславців проведуть 27 березня о 16:00.

Зустрічі ж у старостинських округах відбуваються наживо за таким графіком:

  • Вовчківський та Гланишівський старостинські округиКоли: 21 березня, 10:00. Де: клуб села Гланишів.
  • Великокаратульський старостинський округКоли: 22 березня, 10:00. Де: клуб села Велика Каратуль.
  • Гайшинський старостинський округКоли: 23 березня, 15:00. Де: Гайшинська гімназія.

Нагадаємо, що у Дем’янцях на слуханнях люди цікавились ремонтом вулиці Слави. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору