ЖИТТЯ

Погода на 21 березня: у Переяславі буде хмарно з проясненнями і тепло

У Переяславі буде хмарно з прояснннями. Максимальна температура – 12 градусів тепла.

У вівторок, 21 березня, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 4 градуси тепла. Максимальна вдень та ввечері – 11-12 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 53 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 21 березня – 12 годин 13 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:52, а захід – о 18:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1974 році – 20,3 градуса тепла, а найнижчу в 1942-му – 20 градусів морозу.

Народні прикмети:

21 березня вшановують пам’ять преподобних Лазаря і Афанасія Мурманських. Це день весняного рівнодення. Ніч і день зрівнялись за тривалістю. У північній півкулі починається весна, а у південній – осінь. Ця дата вважається астрономічним днем народження весни. Періоди рівнодення відзначаються сильними вітрами і бурями. Якщо у цей день з теплих країв повертається жайворонок, то слід чекати теплої весни. Якщо хмари високо і пливуть небом швидко, значить погода буде доброю.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору