ЖИТТЯ

На Переяславщині знову палає суха трава: 20 березня зафіксували дві пожежі

На Переяславщині за добу сталося дві пожежі трав’яного настилу. Рятувальники закликають не палити сухостій.

20 березня об 11:22 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу у Великій Каратулі (Переяславська ТГ). На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 11:50 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить трав’яний настил на площі 1 га. Локалізували пожежу о 12:09, а ліквідували о 12:25 на тій же площі. Вогонь знищив траву.

Цього ж дня о 12:04 надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу у Переяславі на вулиці Ярмарковій. На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ.

О 12:15 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить трав’яний настил на площі 0,5 га. Локалізували пожежу о 12:25, на площі 1,5 га, а ліквідували о 12:50. Вогонь знищив траву на площі 0,8 га.

Начальник відділу організації профілактичної роботи Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Лисенко нагадав, що в період воєнного стану в державі посилена відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків: “Працівники Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області проводять рейдові відпрацювання населених пунктів Переяславщини щодо виявлення осіб, які порушують встановлені законодавством вимоги правил пожежної безпеки в Україні та здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків”.

Рятувальники наголошують, що за порушення встановлених законодавством правил пожежної безпеки на громадянина складається протокол за ст. 175 КУпАП, що передбачає накладання штрафу в розмірі 1700-3400 грн, а за самовільне випалювання рослинності або її залишків складається протокол за ч.1 ст. 77 КУпАП (штраф 3060-6120 грн).

Нагадаємо, що 20 березня у Переяславі задимівся дах п’ятиповерхівки, рятувальники евакуювали людей. Деталі дізнавайтесь тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору