ЖИТТЯ

Погода на 24 березня: у Переяславі буде тепло, але хмарно

У Переяславі завтра буде хмарно. Максимальна температура – 15 градусів тепла.

У п’ятницю, 24 березня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 9 градусів тепла. Максимальна після обіду – 14-15 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 76 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 березня – 12 годин 23 хвилини. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:46, а захід – о 18:14.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1913 році – 19,3 градуса тепла, а найнижчу в 1952-му – 13,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

24 березня вшановують пам’ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського. Як відомо, березень – це достатньо холодний місяць, тому заморозки і заметілі для нього цілком нормальне явище. У давнину примітили, що пухнастий іній у цей день передвіщає хорошу погоду. “Якщо у цей день березень забирає із собою холод, літо буде теплим”. У цей час розпочинається ранній рух соку в берези.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору