Картопляники – економна та ситна страва. Спробуйте приготувати.
Картопляники – страва української кухні, смачні пиріжки, які складаються з картопляного тіста і начинки. Головний інгредієнт, варена товчена картопля, яку можна використати, якщо довго залежалась в холодильнику. Також застосовують різні начинки: м’ясо, шкварки, гриби, оселедець, чорнослив, капуста. Інформатор розповідає рецепт.
Приготування:
- 1 кг вареної картоплі
- 130 г борошна пшеничного
- 50 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- сіль, перець
Приготування:
- Гарячу варену картоплю без відвару добре потовчіть і перемішайте з маслом.
- Приправте сіллю. Остудіть до кімнатної температури, перемішайте з борошном і замісіть тісто.
- Розділіть його на 10 частин. З кожної частини сформуйте паляничку, додайте будь-яку начинку. Зліпіть краї і сформуйте овальний плоский виріб.
- Обсмажте з обох сторін до золотавого кольору.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.