ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляники

Картопляники – економна та ситна страва. Спробуйте приготувати.

Картопляники – страва української кухні, смачні пиріжки, які складаються з картопляного тіста і начинки. Головний інгредієнт, варена товчена картопля, яку можна використати, якщо довго залежалась в холодильнику. Також застосовують різні начинки: м’ясо, шкварки, гриби, оселедець, чорнослив, капуста. Інформатор розповідає рецепт.

Приготування:

  • 1 кг вареної картоплі
  • 130 г борошна пшеничного
  • 50 г вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Гарячу варену картоплю без відвару добре потовчіть і перемішайте з маслом.
  2. Приправте сіллю. Остудіть до кімнатної температури, перемішайте з борошном і замісіть тісто.
  3. Розділіть його на 10 частин. З кожної частини сформуйте паляничку, додайте будь-яку начинку. Зліпіть краї і сформуйте овальний плоский виріб.
  4. Обсмажте з обох сторін до золотавого кольору.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору