ЖИТТЯ

У Переяслав приїде відомий письменник Юрій Андрухович: як та коли потрапити на зустріч

До Переяслава приїде відомий український письменник Юрій Андрухович. Як потрапити на зустріч?

У четвер, 6 квітня, до Університету Григорія Сковороди в Переяславі приїде письменник Юрій Андрухович. Він – патріарх сучасної української літератури, поет, прозаїк, перекладач, есеїст, один із засновників постмодерністської течії в українській літературі, співзасновник поетичної групи “БУ-БА-БУ”. Автор 6 поетичних збірок та 8 збірок оповідань і есе, 7 романів, лауреат престижних українських та міжнародних премій. Зустріч відбудеться в рамках проєкту “Відкритий університет”, її тема – “Війна та творчість: відверта розмова про майбутнє української літератури та культурну дипломатію”. Початок – о 13:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського. Вхід вільний. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

“Ще у 1985 році Андрухович співзаснував поетичну групу “Бу-Ба-Бу”, яка одною з перших почала відновлювати в українській літературі карнавальні та буфонадні традиції, продемонструвала успішний приклад творення соціокультурного міту. Лауреат престижних українських та міжнародних премій, таких як Angelus, Премія Віленіци, Премія імені Ганни Арендт, Премія Гейне міста Дюссельдорфа. Також здобув Медаль Ґете”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі всі охочі матимуть унікальну змогу поговорити з письменником про його творчість до та під час війни, майбутнє літератури та культурну дипломатію України, активним учасником якої є автор. Також про крайній роман автора “Радіо Ніч”, найгостросюжетніший та водночас найліричніший твір Юрія Андруховича. Адже його творчість має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході.

Нагадаємо, що 21 березня у Переяславі побувала поетеса Тетяна Власова. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору